Mine bøger

– Hallo! Stands! Hvor skal I hen? råbte Gnaw.
Ingen af skovmusene sagtnede farten, men den ene af dem drejede hovedet mod ham, og Gnaw så, at musens øjne var fyldt med rædsel, da den råbte: – Væsler! Masser af væsler!

Væsler!?

Gnaw følte pelsens hår stritte i alle retninger. Han var helt tør i munden, og det svimlede for hans øjne. Hvis skovmusen talte sandt, så var flugt den eneste udvej. At blive i hullet og gemme sig var nytteløst. Væsler i blodrus var den sikre død. Men inden han nåede at foretage sig det mindste, kunne han høre dem.

Og så kom de!

En spændende historie, illustreret af Morten Stern, om hvordan de små mus Gnaw og Polo med hjælp fra en modig rødhals, et egern og ikke mindst en husskade redder skoven fra at blive overtaget af væsler og råger. Det er i den danske natur kampen mellem det gode og onde foregår, og dyrene, der beskrives, fremstår så naturtro som muligt. Det er en historie om at bruge de ressourcer, man har, skønt overmagten ser overvældende ud. Om venskab og om at bevare modet og optimismen.

Kampen om skoven, 165 sider. Illustreret i sort/hvid. 179 kr. Udkommet på forlaget Branner og Korch.


Smut gik hen til Polo og så ham lige ind i de små øjne.

– Jeg ved bare, at det har noget med rotter at gøre. Og jeg ved, at vi intet kan gøre mod rotter!
– Det skal vi heller ikke! udbrød Polo stædigt. – Vi skal bare afsløre dem!
– Hvad er det for noget vrøvl, sagde Gnaw og så først på Polo og derefter på Sylvia.
– Polo har ret. Der sker meget mærkelige ting her! begyndte hun.

Imens listede en skovmus sig hen til lysningen og klatrede op i en busk. Da den gennem grenene så Sylvia tale med to fremmede mus og et egern, krøb den langsomt tilbage og sneg sig væk, til den var sikker på, at den ikke var opdaget. Så satte den farten op og løb tilbage mod skråningen, mens den mumlede for sig selv. Bare vent, Sylvia! Bare vent til rotterne hører om det her!

Jagten på løgnen er en selvstændig fortsættelse af Kampen om skoven. Spidsmusen Polos pludselige forsvinden sætter fart i endnu en spændende fortælling, hvor de velkendte dyr fra den danske natur medvirker på godt og ondt. I historien møder vi også skovmus, rotter, skovhornugle, pindsvin og hugorm, der alle fremstår meget naturtro.

Det er en bog, der først og fremmest vil underholde og give læseren spænding. I historien behandles temaer som folkeforføreren, venskab, mod og at turde tro på sig selv, selv om man står alene.

Jagten på løgnen. 143 sider. Illustreret i sort/hvid. 149 kr. Udkommet på forlaget Branner og Korch i 2001.